Situat a Capmany, el municipi vitivinícola per excel·lència de l'Alt Empordà, Marià Pagès és un celler familiar amb una llarga tradició i història, com ho demostra que ha estat distingit per la Cambra de Comerç i la Generalitat de Catalunya com a establiment antic del 1870.

Fa més de 20 anys, concretament des del 1994, forma part de la Denominació d'Origen Empordà de la mà de Marià Pagès.


El celler disposa de 10 hectàrees, que es troben dividides en polígons i parcel·les de Capmany. Totes les seves vinyes es troben dins la Producció Integrada, que assegura el respecte al medi ambient, la sostenibilitat i que ofereix garanties de qualitat i sanitàries als consumidors. Disposen de varietats blanques com la garnatxa blanca i roja, el chardonnay i el moscat, i negres com la garnatxa negra, l'ull de llebre, el samsó, el merlot, el cabernet sauvignon i el cabernet franc.

La producció anual se situa a l'entorn de les 80.000 ampolles, amb vins joves (blancs, rosats i negres aromàtics i afruitats), negres de criança (criats en bótes de roure) i dolços (per acompanyar amb l'aperitiu o les postres), en total 11 propostes diferents. Les més destacades són els joves Vinya de l'Hort (blanc) i Rosa-T, el Serrasagué criança del 2009 (que ha passat dos anys en bóta), el Taca Negra (un any en bóta) i la Garnatxa dolça. Els altres vins que elabora el Celler Marià Pagès són Serrasagué blanc, Serrasagué rosat, Serrasagué negre, Serrasagué jove, Garnatxa solera i Moscat.

Reportatge de www.revistacrae.cat 

Quiénes somos

CELLER MARIÀ PAGÈS
  C/Pujada, 6
 Capmany, 17750 (Girona)
  (+34) 972 549 160
(Para hacer una visita llamar con antelación)
Fax: (+34) 972 549 160

Facebook