El Consell Regulador de la DO Empordà organitza el dissabte 6 de maig a Figueres la tercera edició de la ‘Jornada Vi Dolç Empordà’, una proposta monogràfica dedicada als seus genuïns i prestigiosos vins dolços.

La iniciativa inclou sessions de maridatges, una fira de venda i degustació i l'acte de lliurament dels guardons del I Concurs de Garnatxes i Vins Rancis Casolans.

Amb aquesta iniciativa, la DO Empordà pretén reivindicar aquests genuïns i prestigiosos vins empordanesos, mostrar la seva versatilitat com a beguda i promoure el seu consum. La jornada proposa experiències als seus visitants per donar a conèixer les aplicacions gastronòmiques dels vins dolços i visualitzar les seves possibilitats com a beguda social de referència en aperitius, postres i reunions o celebracions.

La jornada inclou tres sessions de maridatges de vins dolços amb aperitius salats i postres. Les sessions, d'uns 45 minuts de durada, tindran a la Rambla de Figueres. A cada sessió es tastaran tres vins dolços que es maridaran amb tres tapes. Els maridatges han estat elaborats pel sommelier Clara Antúnez que també dirigirà les sessions. Els participants tastaran moscatells, garnatxes joves i garnatxes soleres de cellers de la DO Empordà per maridar amb productes amb el segell 'Girona Excel·lent' i altres aliments de gran qualitat de productors empordanesos.

Fira a la Rambla

Una altra de les activitats destacades del ‘Vi Dolç Empordà’ és la fira de venda i degustació de vins dolços que tindrà lloc, de les 17.00H a les 21.00H, a la Rambla de Figueres. A la fira es podran degustar els vins dolços d’una desena de cellers DO Empordà i maridar-los amb altres productes.

I Concurs de Garnatxes i Vins Rancis Casolans

Una de les novetats que acull la jornada és l'acte de lliurament dels guardons del 1er Concurs de Garnatxes i Vins Rancis Casolans, organitzat pel Consell Regulador de la DO Empordà i que té com a objeciu fomentar el coneixement i divulgació d’aquests tradicionals productes.

Finalment, la jornada dedicada al vi dolç es completa, el dia 1 de maig, amb les demostracions en directe dels còctels elaborats amb vi dolç a càrrec del bartender gironí Gerard Ruiz (Cocktail Time). Les demostracions tindran lloc a la Plaça de la Font Lluminosa de Figueres, durant la Fira de l'1 de Maig de les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres.

Compra d’entrades

Les entrades per les sessions de maridatges es poden comprar al web de la DO Empordà www.doemporda.cat a un preu de 5 euros. L’entrada a la fira és gratuïta i es podran adquirir tiquets de degustació a un preu de 5 euros.

Entrades maridatge 17.00H
Entrades maridatge 18.00H
Entrades maridatge 19.00H

Organitzada pel Consell Regulador de la DO Empordà amb la col·laboració de l'Ajuntament de Figueres, el Departament d’Agricultura i la Diputació de Girona, la jornada pretén per difondre els vins dolços de l'Empordà i promoure l'ús social d'uns vins únics i singulars, que en els darrers anys acumulen reconeixements per la seva gran qualitat.

fira garnatxa figueres02

Quiénes somos

CELLER MARIÀ PAGÈS
  C/Pujada, 6
 Capmany, 17750 (Girona)
  (+34) 972 549 160
(Para hacer una visita llamar con antelación)
Fax: (+34) 972 549 160

Facebook

 

disseny vi

"Tanto en el vino como en el diseño lo importante es buscar el equilibrio y la armonía de los elementos."

SANDRA PAGÈS, interiorista