Menu Close

L’Entorn

Vinyes al cor de l'Albera

Varietats autòctones, un producte de proximitat

El Celler es troba situat a Capmany, un dels pobles que forma part del traçat de la ruta enoturística “Empordà Camins de vins”. Situat als peus de l’Albera formant part d’aquest traç entre mar i muntanya. Murs i cabanes de pedra seca ens acompanya al llarg del paisatge rural propi de les terres.

A l’Empordà hi ha una sèrie de factors idonis que ens afavoreixen a la producció vinícola i vins amb caràcter. El clima, amb la Tramuntana, el fort vent de nord que pot arribar a bufar fins a 120 km/h, afavorint un bon creixement d’aquestes plantacions, té uns efectes molt beneficiosos pel bon estat sanitari de la vinya.

Vinyes al cor de l'Albera

D’altra banda, la temperatura, els hiverns són suaus amb poques gelades i els estius calorosos, temperats per les brises marines. El sòl de les vinyes són granítics compostos de pissarra.

Les parcel·les de vinyes, pertanyent a la finca Can Llibori, amb més de 30 anys d’edat, estenent al llarg de 12 hectàrees, al voltant del poble empordanès, mostrant-nos paratges verds i regalar-nos tranquil·litat.

La qualitat del raïm és el més important a l’hora d’elaborar un bon vi, per això respectem el màxim les vinyes amb el mínim ús de fungicides i productes poc respectuosos. És primordial el respecte a la natura i la salut del consumidor.

Es conreen diferents plantacions a partir dels més alts criteris de sostenibilitat. Raïm negres, a partir de les autòctones Garnatxa negra i Carinyena, però també, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc i Ull de Llebre, així com les blanques es troben Chardonnay blanc, Garnatxa blanca i Moscatell.