Menu Close

Rutes ‘Camins de vi’

Rutes 'Camins de vi'

Aquest camí constitueix el primer eix vinícola de l’Empordà. Una ruta de referència, imprescindible per descobrir i conèixer cellers, paisatges i vins de la D.O. Empordà, que ressegueix la zona amb més densitat de vinyar i de cellers elaboradors visitables i amb activitat de tast de vins.

 El camí del vi de l’Empordà dibuixa un traç transversal del mar cap a la muntanya. Testimoni d’excepció del paper importantissim que les comunitats monàstiques mediavals jugaven en la preservació i evolució del vi empordanès, tant des del punt de vista tècnic com cultural, aquesta ruta uneix els tres principals monestirs romànics segles enrera dedicats a aquesta tasca.

De camí cap aquests punts d’interès s’accedeix al Parc Natural del Cap de Creus i al Paratge Natural de l’Albera. La ruta proposa també visitar la ciutat de Figueres, centre capital de l’Empordà vitivinícola actual que acull el fantàstic Museu Dalí. No massa lluny, es troba el majestàtic Castell de Peralada que acull el Museu del Vi, una exposició vitivinícola única amb un pes generacional i històric indubtable. A tocar Roses, al Centre Enològic Coll de Roses ofereix fer un petit viatge interactiu pel món del vi.